Na Popelce 3144/10a, 150 00 Praha 5, tel. 257 326 178, http://www.galen.cz
karty ISIC, IYTC, ITIC,
ALIVE, STAFF CARD
SLEVA 10 %
Úvod
I. JAK (SI) LÉČIT OBEZITU PŘI DIABETU
1. O obezitě obecně
1.1. Definice obezity
1.2. Výskyt nadváhy a obezity u nás i ve světě
1.3. Proč vzniká obezita, zdravotní rizika i »výhody« obezity
1.4. Obezita a diabetes jako součásti metabolického syndromu
2. Léčba obezity u diabetiků
2.1. Cíle léčby obezity u diabetiků
2.2. Přehled způsobů léčby obezity, postup při léčbě obezity diabetiků
2.3. Zásady redukčního režimu při léčbě diabetu
2.4. Redukční diety a dietní doporučení pro diabetiky
2.5. Přiměřená fyzická aktivita
2.6. Změna jídelního chování (psychologické metody léčby obezity)
2.7. Příběh ze života
II. SALÁTY JAKO HLAVNÍ JÍDLO
3. Jak zařadit saláty do diabetické diety
4. Rámcové jídelní lístky pro redukční diety
4.1. Rámcový jídelníček pro redukční diabetickou dietu s obsahem 1000 kcal (4200 kJ) a 120 g sacharidů
4.2. Rámcový jídelníček pro diabetickou dietu s obsahem 1500 kcal (6300 kJ) a 175 g sacharidů
5. Recepty na saláty jako hlavní jídlo
Saláty z ryb a mořských plodů
Salát s krevetami
Pikantní salát ze sleďů
Salát s krabími tyčinkami a ananasem
Krabí salát s celerem
Salát s tuňákem
Saláty s masem
Ovocný salát s vepřovým masem
Kuřecí salát
Kuře v ledovém salátu
Kuřecí salát s mozzarelou
Kuřecí salát s olivami
Saláty se sýrem
Kukuřičný salát s cottage sýrem
Mrkvový salát s cottage sýrem
Kedlubnový salát
Brokolicový salát s nivou
Saláty se šunkou
Těstovinový salát s jogurtovou zálivkou a šunkou
Zeleninový salát se šunkou
Ovocný salát s křenem a parmskou šunkou
Saláty z fazolových lusků
Salát z fazolových lusků se šunkou
Fazolový salát s česnekem
Saláty z luštěnin
Čočkový salát
Fazolový salát s tuňákem a rajčaty
Saláty z různých druhů zelí
Salát La Blanka
Zelný salát s ořechy
Zeleninový salát s houbami
Salát z čínského zelí se žampiony
Zelný salát s houbami
Saláty z mražené zeleniny
Sýrový salát se zeleninou
Zimní salát se žampiony
Saláty různé
Květákový salát Marta
Mrkvovocelerový salát
6. Tabulky
Tabulka 3. - Energie a sacharidy v pekárenských výrobcích
Tabulka 4. - Příklady obsahu vlákniny
Literatura